Tuesday, November 3, 2009

justine's %%%%%'s Rate Growing Post

Part 1

Ratio - Compares 2 different quantities measured in the same units .
Rate - Compares 2 different quantities measured in different units .

What is the different between Ratio and Rate ??

The Difference between the two are one is measured in the same units and the other is measured in different units .

Page 60

Determine the unit rate in each situation .

a) an orca swims 110km in 2hours.
2/2 = 1h , 110/2 = 5km . = 55km/h
b) A Canada goose flies 800km in 12.5h . 12.5/12.5 = 1h , 800/12.5 = 64km/h
c) Cathy plants 45 daffodils in 30 minutes .
30x2 = 1h , 45x2 = 90 daffodils . =90 daffodils/h .
Page 61
10. Trevor rode his mountain bike 84km in 3hours . Jillian rode 70km in 2.5hours . Who is the faster cyclist ? How do you know ??

Trevor - 3/3 = 1hour , 84/3 = 28km . =28km/h .Jillian - 2.5/2.5 = 1hour , 70/2.5 = 28km . = 28km/h .None is a faster cyclist because they are both cycling on a speed of 28km per hour

1 comment:

×Jusŧıŋ£8-17× said...

goood job , you did a good job with the colours .

Statcounter

Lorem Ipsum

About This Blog

Calculator





powered by math calculator at calculator.net

Search This Blog

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP