Sunday, November 1, 2009

Brayden's Rate Growing Post

For homework we had to make a rate growing post.
The first thing we had to do was define rate and ratio.

Rate - compares two quantities measured in the different units Ratio - compares two quantities measured in the same unites

After that we had to tell the difference between rate and ratio.

The difference between rate and ratio is rate compares two quantities measured in different units and ratio compares two quantities measured in same units.

After we had to tell the difference we had to answer a question from page 60 and 61.

Pg. 60

9) Mala is shopping for honey. Her favourite brand is available in two sizes.

I think the 1000ml is the better buy because
I multiplied 250 by 4 and got 1000 so they were equal in ml. Then I multiplied the price by 4 because I had to and I got \$11.16 which is more than the price of the 1000ml which is \$9.59

The way I determined the better buy was by doing the math in the question above. 250 x 4 = 1000 2.79 x 4 = 11.16 \$11.16 for 1000ml.
1000ml = \$9.59

\$9.59 for 1000ml is a better buy.

Pg. 61

14) Conversion rates among currencies vary from day to day. The number in the table give the value in foreign currency of one Canadian dollar on one particular day.

US - 0.8857 dollars
Australian - 1.1527 dollars
European Union - 0.6940 euros

A) What was the value of \$600 Canadian in euros?
416.4 euros.

B) What was the value of \$375 Canadian in US dollars?
332.1375 dollars.

C) What was the value of \$450 Canadian in Australian dollars?
518.715 dollars.

After we did all that we had to make a rate question on the coin jar. My question was....

If there is 2840 coins in the jar and you were putting the money in for 5 hours, How much coins/hr would you put in?

568coins/hr

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Part 2

For homework today we had to find out how much ingredients we would need to make spaghetti sauce that is able to feed 10 people. We also had to find the ingredients for 1 person.

To find the ingredients for 10 people you had to multiply the ingredients by 2.5 because 4x2.5 = 10 people.

Ingredients to feed 10 people.

1 1/4 lb ground beef
2 1/2 medium onion diced
2 1/2 celery finely sliced
2 1/2 clove of garlic
35 oz can of tomatoes chopped
1 1/4 can of tomato paste
2 1/2 tsp parsley
3 3/4 tsp basil
2 1/2 tsp oregano
2 1/2 tsp sugar
1 1/4 tsp Worchestershire Sauce
1 1/4 tsp seasoning salt
2 1/2 bay leaf

Ingredients to feed 1 person.

1/8 lb ground beef
1/4 medium onion diced
1/4 celery finely sliced
1/4 clove of garlic
3.5 oz can of tomatoes chopped
1/8 can of tomato paste
1/4 tsp of parsley
0.375/7.5ml tsp of basil
1/4 tsp of oregano
1/4 tsp of sugar
1/8 tsp of Worchestershire Sauce
1/8 tsp of seasoning salt
1/4 bay leaf

COMMENT!

1 comment:

×Jusŧıŋ£8-17× said...

goood job , you did a good job with the colours .