**I was captured by aliens. They were boring. Then told me to do 3 proportion problems or they'd blow up earth. With nothing better to do I just did what they told me.**

**Two quarters have the same value as ten nickels. What is the value of five quarters in nickels?**

**There are 25 nickels for every 5 quarters.**

**The next question they asked me was this:**

**At an amusement park, a new thrill ride was introduced. It costs $7.50 for 3 rides on the Wild Slider.**

**a) What is the Wild Slider’s unit rate per ride?**

**rides/$ 3/7.50 3/3=1 7.50/3=2.50 $2.50/per ride**

**b) At this rate, what would it cost for 18 rides on Wild Slider?Determine the answer two different ways.**

**rides/$ (take the unit rate) 1/2.50 1x18=18 2.50x18=45**

**It costs 45 dollars for 18 rides.**

**The second way I did this was starting from just 7.50 for 3 rides.**

**3/7.50 3x6=18 7.50x6=45 it's almost the same thing, just a little different.**

**The third problem they gave me to solve was this:**

**David can saw a log into three pieces in 7 min. If he continues sawing at a constant rate, how long will it take him to saw a similar log into six pieces?**

**Logs & pieces/minutes 3/7 3x2=6 7x2=14 6/14**

**It will take 14 minutes to saw a log into 6 pieces.**

**They just left not saying anything. I found out later that they had been a**

**hallucination**

**because of a new medication I had been prescribed, I was sort of disappointed.**

## No comments:

Post a Comment