Tuesday, November 3, 2009

Connor's %%%%% Rate Growing Post



Ratio- Compares two things of the same quantity.

Rate- Comparing two things in different units.



Question 10


Trevor rode his mountain bike 84 km in 3h. Jillian rode 75km in 2.5h. Who is the faster cyclist? How do you know?

They are going the same speed.



Question 4

Determine the rate in each situation.

A) An orca swims 110km in 2h.

2/2=1h
110/2=55km

55km/hour



B) A Canadain goose flies 800km in 12.5h.

12.5/12.5=1h
800/12.5=64km

64km/hour


C) Cathy plants 45 daffodils in 30 mins.

30/30=1
45/30=1.5

1.5daffodils/minute




PART 2





Now I have to remake this recipe for 10 people.


You have to multiply the recipe above by 2.5

1 1/2 lb Ground Beef

2 1/2 medium onion diced

2 1/2 Celery sticks finely sliced

2 1/2 Cloves garlic

35 oz can of tomatoes chopped

1 1/4 can of tomato paste

2 1/2 tsp parsley

3 3/4 tsp basil

2 1/2 tsp oregano

2 1/2 tsp sugar

1 1/4 tsp Worchestershire sauce

1 1/4 tsp seasoning salt

2 1/2 bay leaf


This is the recipe for one person

1/8 lb Ground beef

1/4 medium onion diced

1/4 celery finely sliced

1/4 clove garlic

3.5 oz can of tomatoes sliced

1/8 can of tomato paste

1/4 tsp of parsley

0375/7.5ml tsp of basil

1/4 tsp of oregano

1/4 tsp of sugar

1/8 tsp of Worchestershire sauce

1/8 tsp of seasoning salt

1/4 bay leaf



Thanks for reading this it might be a bit messed up because for some reason double spacing is on.

Please comment.

2 comments:

Shelby Mackey said...

Good job! I really liked the way you split up the recipe, it shows you really understand the material given.
Shelby Mackey

×Jusŧıŋ£8-17× said...

goood job , you did a good job with the colours .

indeed Shelby

Statcounter

Lorem Ipsum

About This Blog

Calculator





powered by math calculator at calculator.net

Search This Blog

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP