**Question #4 (page 148)**

Chris purchased the following items:

• 2 binders at $4.99 each

• 1 math set for $3.99

• a backpack for $19.99

Find the total cost including 5% GST

and 7% PST.

**What I did:**

$4.99 x 2 = $9.98

$9.98 + $3.99 = $13.97

$13.97 + $19.99 = $33.96

Now you have to add the tax which was 12% when you add 7% PST and 5% GST together.

The total cost would now be

**$38.04**with the tax.

**Question #6 (page 148)**

A store discounted items by 50% off the

original price one week. The following

week an additional 10% was taken off the

already reduced price. The regular price

of a CD player was $85.00. What is the

reduced price in the second week?

**What I did:**

Regular price = $85.00

50% off the original price one week

additional 10% after reduced price from the first week

After finding 10% of $42.50:

$42.50 - $4.25 = $38.25

The reduced price after the second week is

**$38.25**.**Question #10 (page 149)**

What is the total cost for four tires that

sell for $85 each, plus 5% GST and a

1.5% environment tax?

**What I did:**

each tire = $85

tax = 6.5 % (5% + 1.5% = 6.5%)

$85 x 4 = $340

The total cost for 4 tires would be

**$362.10**with tax.**Thanks for reading my post !**

**PLEASE COMMENT**

## 3 comments:

Great job MJ!!

Your scribe really popped. You explained everything really well and was easy to understand. You also used the colours to your advantage. Everything was well done!

Hi Mary Jane

I really liked how you used pictures to explain what to do. I also liked the exampels and how to solve the questions. It was a great idea to put each question as a different color.

Noam Commont #1

Good job mj ! :) i say wow, you had the pictures going on with your explanations to the paths you took to solve them. and they turned out organized and understandable, great job (: keep it up

Post a Comment