Thursday, February 4, 2010

Connor's Percent Scribepost for Feb 3

Hello anyone who is reading this. My job was to do three questions from my class work today.


Question 4 Pg 148

Chris purchased the following items:
-2 binders at $4.99 each
-1 math set for $3.99
-a backpack for $19.99

Find the total cost including 5% GST and 7% PST.


First I added all the items.
2 binders $9.98 + 1 math set $3.99 + a backpack $19.99= $33.96

Now you have to find the added taxes which is 12%.
I found 10% first which was $3.40.
Then I found 1% which was $0.34.
0.34 x 2 = 0.68
3.40 +0.68 = 4.08
33.96 + 4.08 = $38.04


Question 4 Pg.150

How many hundred grids are needed to show each of the percents.

A)101% = 2 hundred grids
B)589% = 6 hundred grids
C)1450% = 15 hundred grids


Question 10 Pg 149

What is the total cost for four tires that sell for $85 each, plus 5% GST and 1.5% environment tax.

I found the total for the four tires which was $340.
Then I found 1% of 340 = 3.40.
3.40 x 6 = $20.40
0.5% = 1.70
1.70 + 20.40= $22.10
340 + 22.10 = $362.10

The total for the four tires is $362.10.


Thanks for reading my scribe please comment.




1 comment:

Jemineth873 said...

Good job connor. for the first question you did, you couldve just rounded the .99 to another dollar to make things easier. Then for the second question you couldve added pictures to give more of a clear understanding to why you need that many grids. For all the questions, you couldve went in detail between each step to how you got the numbers to solve the particular questions. But overall good job (:

Statcounter

Lorem Ipsum

About This Blog

Calculator





powered by math calculator at calculator.net

Search This Blog

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP